و نیز گفتهاند: در ماه شعبان سال دوم، روزه ماه رمضان بر مسلمانان واجب شد و فاصله میان تغییر قبله و فرض روزه ماه رمضان - به گفته برخى - یک ماه بود و مسلمانان موظف شدند تا ماه رمضان را روزه بگیرند. در آغاز چنان بود که چون شب فرا مىرسید و افطار مىکردند و مىخوابیدند و یا افطار نکرده به خواب مىرفتند تا غروب روز دیگر افطار بر آنان حرام بود چنانکه جماع با زنان نیز در تمام این ماه بر آنها حرام بود و این حکم در سال پنجم نسخ شد، و خوردن و آشامیدن و مفطرات دیگر تا طلوع فجر و سپیده صبح بر آنان حلال شد به شرحى که ان شاء الله در جاىخود ذکر خواهد شد.
و به دنبال آن زکات فطر نیز واجب شد و رسول خدا(ص)روز اول ماه شوال را عید قرار داد و نماز عید خواند به کیفیتى که در کتابهاى فقهى مذکور است.
ولى باید دانست که از سخنان جناب جعفر بن ابیطالب در حضور نجاشى در داستان هجرت حبشه استفاده مىشود که روزه سالها قبل از هجرت در اسلام بوده اگر چه به صورت غیر فرض و یا در هر ماه سه روز (1) آمده باشد و بلکه از پارهاى روایات - اگر چه از نظر سند چندان معتبر نیست - استفاده مىشود، که روزه ماه رمضان در مکه فرض شده است، چنانکه در داستان اسلام عمرو بن مرة جهنى که در سالهاى اول بعثت مسلمان شد آمده است که رسول خدا(ص)او را به سوى قومش فرستاد و چون به نزد ایشان آمد بدانها گفت:
«انى رسول من رسول الله الیکم، ادعوکم الى الجنة و احذرکم من النار، و امرکم بحقن الدماء و صلة الارحام و عبادة الله و رفض الاصنام و حج البیت، و صیام شهر رمضان، شهر من اثنى عشر شهرا، فمن اجاب فله الجنة» (2)
[من فرستاده رسول خدایم به سوى شما و شما را به بهشت مىخوانم و از دوزخ برحذر مىدارم و به جلوگیرى از خونریزى و صله رحم و پرستش خدا و ترک بتها و حجخانه خدا و روزه ماه رمضان یکى از دوازده ماه دستور مىدهم، و هر کس که پذیرفتبهشت از آن اوست. . . ]
منبع:
http://www.hawzah.net/Per/E/do.asp?a=ECCCCBG.htm
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
احادیث امام سجاد (ع)
احادیث امام حسین (ع)
احادیث امام حسن (ع)
احادیث حضرت زهرا (س)
احادیث حضرت رسول (ص)
زندگینامه 14 معصوم
حضرت فاطمه(س)
امام باقر(ع)
احادیث امام محمد باقر (ع)
احادیث امام جعفر صادق (ع)
مقام قرآن(دین شناسی)
احادیث امام موسی کاظم (ع)
احادیث امام رضا (ع)
احادیث امام جواد (ع)
[همه عناوین(1518)][عناوین آرشیوشده]